Respons - Inhibitie

Executieve Functies

 | 

Respons - Inhibitie


Respons-inhibitie is het vermogen om gedrag op een gepast moment te stoppen. "Op de rem te trappen" of "Eerst denken, dan doen". 

Leren om  gedachten enje gedrag te beheersen. Creëer focus en verminder impulsiviteit.

De spellen die onder deze rubriek staan, kunnen gebruikt worden om deze eigenschappen te trainen.

Gipf

GipfAbstract en vernieuwend spelconcept

GIPF is een abstract spel voor 2 spelers, waarin je steeds 1 steen in het veld brengt en daarbij de stenen die ervoor liggen doorschuift. Zo probeer je 4 op een rij te maken. Lukt dat, dan mag je alle stenen die in de betreffende rij liggen slaan. Je eigen stenen krijg je terug, die van de andere speler gaan uit het spel. Wie er uiteindelijk voor zorgt dat de andere speler geen zet meer kan doen wint.

De spelregels bevatten verschillende varianten om de moeilijkheidsgraad te verhogen


€ 32.95Aantal  Yinsh Breinbreker

Yinsh BreinbrekerAbstract spel uit de GIPF-serie

YINSH is een abstract spel voor 2 spelers, waarin je steeds een markeersteen in het veld brengt op de plek waar je een ring hebt. Die ring verplaats je daarna, waarbij je over markeerstenen mag springen. 
Deze worden daarna omgedraaid waardoor ze de kleur van de andere speler krijgen. Zo probeer je 5 markeerstenen op een rij te maken.
Lukt dat, dan mag je een eigen ring van het speelbord nemen. 
Wie als eerste 3 eigen ringen van het speelbord heeft genomen wint.


€ 32.95Aantal  Tzaar Breinbreker

Tzaar BreinbrekerAbstract spel uit de GIPF-serie

TZAAR is een abstract spel voor 2 spelers, waarin iedere speler in totaal 30 speelstukken van 3 verschillende soorten heeft. De 3 soorten kunnen zonder elkaar niet bestaan. Een speler wint als hij ervoor zorgt dat de andere speler 1 soort niet meer heeft of dat de andere speler geen stukken meer kan slaan. Daarbij moeten de spelers steeds kiezen of ze de andere speler verzwakken of zichzelf versterken. Wie kiest de beste strategie? 

De handleiding bevat spelregels in 7 talen en een toernooivariant voor de echte tactici!


€ 32.95Aantal